Απεντομώσεις & μυοκτονίες

Αφορούν στην καταπολέμηση εντόμων ( κατσαρίδες , μυρμήγκια, ψύλλους κ.α.), τρωκτικών (ποντίκια, αρουραίους) και η εφαρμογή γίνεται οπουδήποτε υπάρχει προσβολή (σπίτια, πολυκατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, κ.α.).

Απολυμάνσεις-Μικροβιοκτονίες

Εφαρμόζεται σε ευαίσθητους χώρους (ιατρεία, σχολεία κ.λπ.) με σκοπό την διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών παραγόντων. Στόχος μιας τέτοιας εφαρμογής είναι η μείωση σε αποδεκτά επίπεδα του μικροβιακού φορτίου.

Κατσαρίδες

3_americana_3_germanica_3_oriental

Από τα πιο απεχθή έντομα, που δυστυχώς συνιστούν ένα τεράστιο πρόβλημα για την δημόσια υγεία. Τρέφονται με όλες τις οργανικές ύλες που βρίσκονται σε αποσύνθεση και υπάρχουν σε κάθε χώρο μη καθαρό και χωρίς εντομοκτόνο.
Βρίσκονται οπουδήποτε και μπορούν να μολύνουν τα πάντα, με τις ακαθαρσίες τους, με ένα ιδιαίτερα δύσοσμο υγρό που εκκρίνουν, καθώς και με τα αυγά τους .Στην σημερινή εποχή, και ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις έχει γίνει πραγματική μάστιγα. Καταστήματα, εργοστάσια, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, κατοικίες, νοσοκομεία , αποθήκες ,παιδικοί σταθμοί, χώροι μαζικής εστίασης και γενικά όλοι οι χώροι είναι ευάλωτοι στην απειλή που λέγεται κ α τ σ α ρ ί δ α.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα

Ο ψεκασμός με τα τελειότερα κατσαριδικτόνα σκευάσματα φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα με αρκετά καλή διάρκεια δράσης. Εφαρμόζεται σε υγρά και σκοτεινά σημεία (αποθήκες, υπόγεια, σοφίτες, ψευδοροφές),σε φρεάτια, αποχετεύσεις, τουαλέτες και οπουδήποτε αλλού υπάρχει υποψία προσβολής.
Ειδικά για την ψιλή, ξανθιά κατσαρίδα η οποία είναι πιο συνηθισμένη μέσα στα σπίτια και γενικά σε μέρη που υπάρχουν τρόφιμα και απαγορεύεται το ψέκασμα ( κουζίνες, νοσοκομεία, εστιατόρια κ.λ.π.) Εφαρμόζουμε μια καινούρια και πολύ αποτελεσματική μέθοδο. Τοποθετούμε ειδικά ελκυστικά δολώματα σε μορφή ζελέ .Η μέθοδος έχει αποτέλεσμα 100%.

Πείτε μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σε οποιονδήποτε χώρο και είμαστε στην διάθεσής σας για διευκρίνηση και άμεση λύση.

Μύγες - κουνούπια

3_musca_domestica_3_mosquito

Είναι πασίγνωστο ότι τα κουνούπια με τα ενοχλητικά τους τσιμπήματα, εκτός από τις αλλεργίες, και την αϋπνία που προκαλούν , μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο ιδιαιτέρα επικίνδυνες ασθένειες όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός κ.α. Το ίδιο και οι μύγες των οποίων ο αριθμός των μικροοργανισμών που έχουν στο σώμα τους είναι τεράστιος και είναι υπεύθυνες για την εκδήλωση διαφόρων ασθενειών, όπως σαλμονέλωση, δυσεντερία, τέτανο και διάφορες άλλες. Λόγω της εύκολης και ταχύτατης αναπαραγωγής τους είναι πολύ δύσκολη και πρακτικά αδύνατη η πλήρης εξάλειψη.
Υπάρχουν όμως σήμερα σύγχρονες μέθοδοι και σκευάσματα που μπορούν να δώσουν πολύ καλά αποτελέσματα Ψεκασμός των χώρων με ειδικά εντομοκτόνα και η χρήση ειδικών φωτιστικών σωμάτων με ακτινοβολία UV που ελκύει τις μύγες αποτελούν το πιο αποτελεσματικό όπλο στην καταπολέμηση αυτών των ενοχλητικών και επικίνδυνων εντόμων.

Ποντίκια

3_rattus_rattus_3_rattus_norvegicus_3_mus_musculus

Είναι έξυπνα, ευκίνητα, παμφάγα και καταστροφικά, με εξαιρετικές ικανότητες και είναι ο υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Είναι αρκετά δύσκολα στην καταπολέμησή τους και χρειάζεται καλή γνώση των συνήθειών τους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την καταπολέμησή τους.(ποντικοφάρμακα, οικολογικές κολλώδεις παγίδες ,συσκευές υπερήχων, απωθητικές πάστες κλεισίματος, δολωματικοί σταθμοί, κ.λ.π.)
Ο καλλίτερος και ποιο αποτελεσματικός τρόπος είναι οι δολωματικοί σταθμοί. Τοποθετούνται σε επιλεγμένα σταθερά σημεία με σκοπό την όσο καλύτερη απόδοση τους και ανοίγουν μόνο με κλειδί. Στα σημεία αυτά αναρτώνται ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιείται έλεγχος και αλλαγή των δολωμάτων.

Η χρήση τους επιβάλετε για πολλούς λόγους:

  • Τα ποντίκια ακολουθούν τις ίδιες διαδρομές προς αναζήτηση τροφής, και τρώνε σε προφυλαγμένα σημεία.
  • Με την χρήση των σταθμών τα δολώματα προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκεςκαθώς και από άλλες αιτίες που θα μπορούσαν να τα αλλοιώσουν.
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος να καταναλωθούν από κάποιο κατοικίδιο ζώο ή ακόμα και από τον άνθρωπο.
  • Αφού ξέρουμε τις θέσεις τοποθέτησης είναι πιο εύκολος ο έλεγχος του αποτελέσματος της μυοκτονίας.
  • Επιβάλλεται από την οδηγία 43/93 της Ε.Ε.

Μυρμήγκια

Για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών, εφαρμόζουμε υπολειμματικούς ψεκασμούς με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας, τοποθέτηση μη τοξικών μυρμηγκοκτόνων ζελέ ή τοποθέτηση απωθητικών οικολογικών ουσιών, ανάλογα με την περίπτωση.

Διάφοροι άλλοι ενοχλητικοί "επισκέπτες"

3_acarina_argasidae_3_akarea  3_ctenocephalides_3_symex_lectularius

Απωθήσεις φιδιών - ερπετών

Εφαρμόζουμε τακτικούς περιμετρικούς ψεκασμούς για την προστασία των χώρων από πιθανές εισβολές ερπετών με τα πλέον ασφαλή και οικολογικά προϊόντα απώθησης.

Μικροβιοκτονίες

Σε χώρους που υπάρχει υποψία ύπαρξης μικροβίων όπως κατοικίες, ιατρεία, νοσοκομεία, τουαλέτες, σχολεία, κουζίνες, βιομηχανίες τροφίμων κ.α. μπορούμε να επέμβουμε με απολυμαντικά-μικροβιοκτόνα σκευάσματα, ευρέως φάσματος, ατοξικά και ακίνδυνα. Γίνεται καταπολέμηση και αδρανοποίηση μικροβίων, βακτηρίων, μυκήτων και ιών.

Μέθοδοι εφαρμογής

  • Με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης σε επιφάνεις και σημεία όπου μπορεί να βρίσκονται έντομα
  • Εφαρμογή με τη χρήση ετοιμόχρηστων δολωμάτων gel, συνήθως για τις γερμανικές κατσαρίδες και μυρμήγκια
  • Εκνέφωση με τη χρήση ψυχρού fogger, έτσι ώστε το εντομοκτόνο διάλυμα να διασκορπίζεται σε όλα τα σημεία του χώρου

Σκευάσματα

Όλα τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως υγειονομικής σημασίας. Τα χαρακτηριστικά τους είναι η χαμηλή τοξικότητα στα θηλαστικά και το περιβάλλον. Η δράση τους είναι υπολειμματική και διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως και μερικούς μήνες, ανάλογα με τη μορφή τους. Η χρήση τους γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην έγκριση τους.

Πιστοποιητικό

Μετά την οποιαδήποτε εφαρμογή η εταιρεία χορηγεί πιστοποιητικό απεντόμωσης –μυοκτονίας αναγνωρισμένο από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Ε.Φ,Ε.Τ.κ.α)

Είμαστε στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση για τον τομέα των υπηρεσιών που σας ενδιαφέρει.

 

Συχνές ερωτήσεις

Απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις & απορίες.

Ενημερωθείτε εδώ

gpr_logo